Tarik Kadrispahić

Tarik Kadrispahić, suosnivač je i direktor Targera E&C, gdje radi i kao vodeći konsultant i trener. Radeći dugo vremena za Prevent Group, tj. u strogo regulisanoj i standardiziranoj automobilskoj industriji, stekao je iskustva u radu sa naprednim svjetskim konceptima upravljanja proizvodnjom, kvalitetom, tokom materijala, IT i ERP rješenjima, te poslovnim modelima i organizacijama u cjelini. Unutar Preventa više puta je vodio projekte prenosa proizvodnih procesa iz inostranstva u BiH, kao i uspostave potpuno novih operacija, procesa ili proizvodnih programa, a posljednje dvije godine obavljao je dužnost direktora firme Prevent Fabrics.

Od osnivanja firme Targer E&C je za kupce poput: Prevent Home Ključ, Wossner GbmH Sulz-DE, Elsta Mosdorfer Bosnia Tuzla, Alma Ras Olovo-Visoko, Mann Hummel BA Tešanj, Inox Ajanović Tešanj, Asta Bosnia Cazin, Standard Furniture Factory Ilijaš, Megadrvo Bijeljina itd. vodio projekte uspostave, prenosa ili optimiranja poslovnih i proizvodnih procesa.

Zaljubljenik je u Lean/Toyota proizvodni sistem, čiji koncept vođenja biznisa uz maksimizaciju zadovoljstva klijenata, uposlenika, dobavljača, društvene zajednice i vlasnika kapitala želi osnaživati širom BiH i svijeta.

Informacije o treneru
 • Pozicija

  Konsultant | Trener | Direktor

 • Specijalnost

  Leadership | Menadžment | Lean | Proizvodni sistemi

 • Kompanija

  Targer Engineering & Consulting

 • Titula

  diplomirani inžinjer mašinstva

Trener na sljedećim seminarima
Provjerite sljedeće evente
Kvalitet je nama na prvom mjestu – reći će mnogi menadžeri i poduzetnici. Prvo pitanje glasi: šta je to kvalitet? Pa dalje: kako se taj kvalitet osigurava? Kako se njim upravlja? Nažalost, ova pitanja izvan kompanija u lancu auto-inudstrije ili vlasništvu inostranih kompanija uglavnom ostaju neodgovorena ili se često poistovjete sa pojmom „kontrola kvaliteta“. Pored svih ostalih aspekata koji doprinose upravljanju jednom organizacijom, menadžment kvaliteta se u modernim kompanijama izdvojio ne samo kao jedan od ključnih aspekata, nego i kao jedan od strukturnih nosilaca organizacione cjeline.
Da li smo zadovoljni trenutnom produktivnosti naše kompanije, kvalitetom naših proizvoda i usluga? Da li mislimo da može bolje? Da li mislimo da rukovodioci/poslovođe u našoj kompaniji nisu dostigli svoj puni potencijal, iako su to vrlo vredni i stručni uposlenici?
07. 09. 2023.
Imamo zadovoljstvo pozvati vas na jedinstveni trening koji će vam omogućiti da ovladate vještinom emocionalne hrabrosti u svijetu liderstva! 🚀
Uvod u filozofiju i principe Lean menadžmenta i razrada koncepta “Gubitaka”. Stjecanje osnovnog znanja za uzimanje aktivnog učešća u implementaciji Lean metoda u organizacijama.
30. 01. 2024.
Treba se osloniti na talenat i urođene skolonosti, te ih samo još malo nadograđivati. Da li se lider rađa ili postaje? Ako se isključivo rađa kao što tvrde određene teorije, onda nema potrebe učestvovati ni na ovim niti na većini drugih treninga. Inače, ako smatrate da se ekspertom ili liderom može postati, onda će učesnici ovog treninga dobiti ključne smjernice i plan koraka za osnaživanje svojih liderskih vještina
Završeno
18. 11. 2023.
Ukoliko pripadate kategoriji uposlenika koji cijeli dan uglavnom gledaju kako da ubiju vrijeme od 08.00 do 16.00, kao i onih ljudi koji mnogo vremena planiraju provoditi besciljno ispijajući kafe i gledajući sapunice, zvezde, šou realnosti, nogometne utakmice, onda ova radionica nije za vas.