Tarik Kadrispahić

Tarik Kadrispahić, suosnivač je i direktor Targera E&C, gdje radi i kao vodeći konsultant i trener. Radeći dugo vremena za Prevent Group, tj. u strogo regulisanoj i standardiziranoj automobilskoj industriji, stekao je iskustva u radu sa naprednim svjetskim konceptima upravljanja proizvodnjom, kvalitetom, tokom materijala, IT i ERP rješenjima, te poslovnim modelima i organizacijama u cjelini. Unutar Preventa više puta je vodio projekte prenosa proizvodnih procesa iz inostranstva u BiH, kao i uspostave potpuno novih operacija, procesa ili proizvodnih programa, a posljednje dvije godine obavljao je dužnost direktora firme Prevent Fabrics.

Od osnivanja firme Targer E&C je za kupce poput: Prevent Home Ključ, Wossner GbmH Sulz-DE, Elsta Mosdorfer Bosnia Tuzla, Alma Ras Olovo-Visoko, Mann Hummel BA Tešanj, Inox Ajanović Tešanj, Asta Bosnia Cazin, Standard Furniture Factory Ilijaš, Megadrvo Bijeljina itd. vodio projekte uspostave, prenosa ili optimiranja poslovnih i proizvodnih procesa.

Zaljubljenik je u Lean/Toyota proizvodni sistem, čiji koncept vođenja biznisa uz maksimizaciju zadovoljstva klijenata, uposlenika, dobavljača, društvene zajednice i vlasnika kapitala želi osnaživati širom BiH i svijeta.

Informacije o treneru
 • Pozicija

  Konsultant | Trener | Direktor

 • Specijalnost

  Leadership | Menadžment | Lean | Proizvodni sistemi

 • Kompanija

  Targer Engineering & Consulting

 • Titula

  diplomirani inžinjer mašinstva

Trener na sljedećim seminarima
Provjerite sljedeće evente
07. 09. 2023.
Imamo zadovoljstvo pozvati vas na jedinstveni trening koji će vam omogućiti da ovladate vještinom emocionalne hrabrosti u svijetu liderstva! 🚀
Prva HRM akademija za proizvodne kompanije je edukacijski program za kompanije koje su u fazi izgradnje HR odjela ili žele dodatnim znanjima i vještinama graditi HR menadžera.
13. 09. 2023.
li smo zadovoljni trenutnom produktivnosti naše kompanije, kvalitetom naših proizvoda i usluga? Da li mislimo da može bolje? Da li mislimo da rukovodioci/poslovođe u našoj kompaniji nisu dostigli svoj puni potencijal, iako su to vrlo vrijedni i stručni uposlenici?
10. 06. 2022.
Ključni cilj ovog trening ciklusa je kod polaznika kreirati ili produbiti napredne vještine optimizacije procesa.
Uvod u filozofiju i principe Lean menadžmenta i razrada koncepta “Gubitaka”. Stjecanje osnovnog znanja za uzimanje aktivnog učešća u implementaciji Lean metoda u organizacijama.
Treba se osloniti na talenat i urođene skolonosti, te ih samo još malo nadograđivati.

Termin održavanja nije još uvijek određen