Targer School of Industry

Targer School of Industry / Škola industrije predstavlja organizacionu jedinicu firme Targer Engineering & Consulting čija je misija da planira, organizuje i izvodi edukacije koje će našim klijentima pomoći da postanu još više stručni, informirani i nadahnuti, jednom riječju izvrsni.

Škola je formirana s ciljem profesionalizacije edukativnog segmenta firme, a u skladu sa potrebama i željama naših klijenata.

Živimo u vremenima izrazite profesionalizacije djelatnosti svih vrsta. Za takve djelatnosti potrebni su obučeni, kompetentni i profesionalni pojedinici i organizacije. Osnaživanje uposlenika i kompanija kroz obrazovanje potrebno je danas postaviti kao ključnu, stalnu i neprekidnu aktivnost, za razliku od reaktivnog djelovanja „po prioritetima“ iz prošlosti. Nerealno je tvrditi da je obrazovanje uposlenika jedini faktor uspjeha na današnjem tržištu, ali sigurno jeste jedan od ključnih, i to onaj koji može biti tas na vagi uspjeha ili neuspjeha.Rukovodeći se potrebama tržišta i težnjom za podsticanje profesionalizacije kod naših klijenata, s ponosom ističemo da smo pripremili program edukacija koji sveobuhvatno obrađuje privredno-industrijski sektor, izuzimajući pravno-finansijski segment. Uspjeli smo zaokružiti gotovo sve ključne teme vezane za poslovanje jedne privredne, ali i bilo koje druge organizacije, uz napomenu da će se program konstantno poboljšavati u skladu sa potrebama klijenata.U našem programu nalaze se i teme kojima se za razliku od ekonomski razvijenog dijela svijeta na prostorima bivše Jugoslavije pridaje veoma malo značaja, a ključne su za uspjeh svake organizacije. Teme kao npr. upravljanje proizvodnjom, upravljanje lancem snabdjevanja i logistika / SCM – Supply chain management, Lean – Six Sigma i operativna izvrsnost, B2B prodaja i marketing, vještine rukovođenja, itd.Edukacije su podjeljene u 6 programa:

►Businnes & Kadrovi
►Tržište & Razvoj
►Proizvodnja & Operacije
►Supply chain management
►Upravljanje kvalitetom
►Lean – Six SigmaOtvorene i in-house edukacije se izvode u grupama od 8 do 16 učesnika. Izrazito su intenzivne i interkativne, a učesnici će proći kroz pojedinačne i grupne vježbe, te studije slučaja. Naši su treneri eksperti u područjima koja pokrivaju, a mi kao Targer SOI trudimo se da trening izvodi za određenu oblast najbolji stručnjak Bosne i Hercegovine ili regiona Zapadnog Balkana. Velika prednost naših trenera je što oni nisu isključivo predavači, nego obavljaju konsultantske ili izvršne djelatnosti direktno u privredi ili obrazovnom sektoru.Pored uobičajenih karakteristika koje svaka izvrsna edukacija treba zadovoljavati, kao što su kompetentni treneri, efektivan prenos znanja, ispunjavanje pedagoških normi, itd, želimo dodatno istaknuti dvije stvari koje naše edukacije čine posebnim:►Intenzivan trening i prenos znanja bez rasipanja vremena i energije
►Prenos mentaliteta stalnih i neprekidnih poboljšanja
Zadovoljni klijenti koji se u dobroj mjeri iznova vraćaju najbolji su pokazatelj vrijednosti naših edukacija. Ocjene od strane kompanija kojima smo izveli barem jedan kućni / in-house seminar, a nekima od njih smo već postali strateški partner i stalni izvođač edukacija, također nam daju za pravo izjaviti da umijemo, hoćemo i možemo. Pozivamo sve pojedince i organizacije željne stjecanja novih kompetencija, upoznavanja novih kolega iz srednih djelatnosti ili ostajanja u toku sa novim saznanjima da nam dozvole da na djelu pokažemo ono o čemu ovdje govorimo.U slučaju dodatnih želja i potreba za temama mimo našeg standardnog programa, na raspolaganju smo za sve vrste saradnje za koju možemo ponuditi kompetentnu uslugu. Želimo organizacijama koje za određenu temu imaju dovoljan broj kandidata preporučiti održavanje “in-house / kućnih” treninga, jer su u tom slučaju edukacije po uposleniku značajno povoljnije.

Naše edukacije dodaju vrijednost!

Vaš Targer School of Industry Team