LEAN MANAGEMENT – YELLOW BELT

LEAN MANAGEMENT – YELLOW BELT

Lean Management (Vitko upravljanje) predstavlja metodologiju i/ili filozofiju organizacije procesa s ciljem maksimizacije njihove efikasnosti korištenjem (5) određenih principa a kroz eliminaciju svih (7) vrsta gubitaka. Krajnji idealni rezultat bi bio poslovanje samo kroz procese koji dodaju vrijednost za kupca (EFIKASNOST). Poenta je dakle sa što manje resursa (novca, materijala, vremena, prostora, itd.) postići što veći učinak. Iako izvorno razvijena u japanskoj automobilskoj industriji i pogonima firme Toyota, danas je ova metodologija širom svijeta prepoznata kao jedan od nezaobilaznih načina za povećanje efikasnosti, učinkovitosti, konkurentnosti i profitabilnosti operacija i procesa svih vrsta. Dakle, ne samo proizvodnih i ne samo poslovnih.

Hadis Bajrić
Profesor | Konsultant | Autor
Dr. Hadis Bajrić je ključna naučno-stručna komponenta Targerovog tima za upravljanje tokom snabdjevanja (SCM - Supply Chain Management) i metode optimizacija operativnih procesa. Po

► Za učesnike su obezbijeđeni nastavni materijal, osvježenja i ručak. 

► Prijave su otvorene do dva radna dana pred edukaciju.

► Broj učesnika je ograničen. 

► Rezervacija učešća je po uplati na račun: 199-499-00314604-14 kod Sparkasse Bank dd BiH. 

► Targer SOI zadržava pravo kratkoročnog otkazivanja seminara u slučaju nedovoljnog broja učesnika.

Kao uvodni seminar iz oblasti Lean Management-a, ovaj trening će kao prvo morati ispuniti cilj upoznavanja učesnika sa osnovnim postavkama, idejama, tehnikama i rezultatima metodologije. Sve ovo će biti lijepo integrirano u jednu sljedljivu priču pomoću koje će se učesnicima prenijeti odgovor na važno pitanje: „zašto sve ovo“, da bi se potom preko konkretnih tehnika, primjera i vježbi stvorio praktičan okvir za primjenu metoda u vlastitim organizacijama.

Pri tome ističemo da nije poenta naučiti slijepo kopirati alate i tehnike koji su Toyotu učinile svjetskim prvakom u efikasnosti, nego se više fokusirati na način razmišljanja, ambiciju i kulturu koja će u konačnici dovesti do vlastitih rješenja za „promjene nabolje“.

  Izdvojene informacije
  • Ključne tačke seminara:

   ► Historija i uvod u Lean metodologiju

   ► Ključni principi Lean-a i koncept gubitaka (rasipanja)

   ► Elementi i tehnike: Kaizen, Vrijednost, 5S, Pull, Kanban, Smed, Gemba, Standard Work, Visual Mgmt, Poka Yoke, Value stream mapping, A3, Hoshin

   ► Integracija i načini uvođenja Lean-a u organizacije

   ► Studije slučaja i vježbe

  • Kome je seminar namijenjen?

   ► Nezaobilazno štivo za sve radne pozicije u bilo kojoj organizaciji

   ► Preporučuje se rukovodećim pozicijama; učenje osnova i donošenje odluka o daljoj implementaciji

  • Početak
   08. 06. 2022. 9:00 am
  • Kraj
   09. 06. 2022. 3:30 pm