LEAN MANAGEMENT – YELLOW BELT – dvodnevna certificirana edukacija – Inhouse

LEAN MANAGEMENT – YELLOW BELT

Lean Management (Vitko upravljanje) predstavlja metodologiju i/ili filozofiju organizacije procesa s ciljem maksimizacije njihove efikasnosti korištenjem (5) određenih principa a kroz eliminaciju svih (7) vrsta gubitaka. Krajnji idealni rezultat bi bio poslovanje samo kroz procese koji dodaju vrijednost za kupca (EFIKASNOST). Poenta je dakle sa što manje resursa (novca, materijala, vremena, prostora, itd.) postići što veći učinak. Iako izvorno razvijena u japanskoj automobilskoj industriji i pogonima firme Toyota, danas je ova metodologija širom svijeta prepoznata kao jedan od nezaobilaznih načina za povećanje efikasnosti, učinkovitosti, konkurentnosti i profitabilnosti operacija i procesa svih vrsta. Dakle, ne samo proizvodnih i ne samo poslovnih.

Mirela Begic-Pecar
LEAN Konsultant / Trener
Dijana Fejzic
LEAN Konsultant / Trener
Nihad Muhamedagić
LEAN Konsultant / Trener
Tarik Kadrispahić
Konsultant | Trener | Direktor
Tarik Kadrispahić, suosnivač je i direktor Targera E&C, gdje radi i kao vodeći konsultant i trener. Radeći dugo vremena za Prevent Group, tj. u strogo regulisanoj i standardiziranoj automobilskoj industriji, stekao je iskustva u radu sa naprednim svjetskim konceptima upravljanja proizvodnjom, kvalitetom, tokom materijala, IT i ERP rješenjima, te poslovnim...

► Za učesnike su obezbijeđeni nastavni materijal

► Broj učesnika je ograničen, od 12 - 16 učesnika 

► Rezervacija edukacija je važeća po uplati 50% iznosa na račun: 199-499-00314604-14 kod Sparkasse Bank dd BiH.

Kao uvodni seminar iz oblasti Lean Management-a, ovaj trening će kao prvo morati ispuniti cilj upoznavanja učesnika sa osnovnim postavkama, idejama, tehnikama i rezultatima metodologije. Sve ovo će biti lijepo integrirano u jednu sljedljivu priču pomoću koje će se učesnicima prenijeti odgovor na važno pitanje: „zašto sve ovo“, da bi se potom preko konkretnih tehnika, primjera i vježbi stvorio praktičan okvir za primjenu metoda u vlastitim organizacijama.

Pri tome ističemo da nije poenta naučiti slijepo kopirati alate i tehnike koji su Toyotu učinile svjetskim prvakom u efikasnosti, nego se više fokusirati na način razmišljanja, ambiciju i kulturu koja će u konačnici dovesti do vlastitih rješenja za „promjene nabolje“.

  Izdvojene informacije
  • Ključne tačke seminara:

   ► Historija i uvod u Lean metodologiju

   ► Ključni principi Lean-a i koncept gubitaka (rasipanja)

   ► Elementi i tehnike: Kaizen, Vrijednost, 5S, Pull, Kanban, Smed, Gemba, Standard Work, Visual Mgmt, Poka Yoke, Value stream mapping, A3, Hoshin

   ► Integracija i načini uvođenja Lean-a u organizacije

   ► Studije slučaja i vježbe

  • Kome je seminar namijenjen?

   ► Nezaobilazno štivo za sve radne pozicije u bilo kojoj organizaciji

   ► Preporučuje se rukovodećim pozicijama; učenje osnova i donošenje odluka o daljoj implementaciji

  Cijena dvodnevnog Inhouse treninga za minimalno 12 učesnika iz kompanije je ukupno 3250,00 KM