Latest posts simple view

Distinctively exploit optimal alignments for intuitive bandwidth. Quickly coordinate e-business applications through revolutionary catalysts for change. Seamlessly underwhelm optimal testing procedures whereas bricks-and-clicks processes.
Novi projekat Targer E&C u automobilskoj industriji
3 Marta, 2022
Novi projekat Targer E&C u automobilskoj industriji
Sa novom 2022. godinom kompanija aft bosnia smještena u Živinicama je odlučila da na svom putu ka poboljšanju proizvodnih procesa za partnera odabere konsultantsku kuću Targer E&C.
Kako promijeniti svako ponašanje i evoluirati u bolju verziju sebe
18 Februara, 2022
Kako promijeniti svako ponašanje i evoluirati u bolju verziju sebe
Promjena ponašanja je teška, nema sumnje u to. Razvoj u bolje verzije sebe zahtijeva žrtvu, energiju i fokus. Većina ljudi vidi cijenu i jednostavno kaže ne.
Radi kako je najbolje, a ne kako ti se kaže da radiš
18 Februara, 2022
Radi kako je najbolje, a ne kako ti se kaže da radiš
Nedavno sam gledala video koji pojašnjava historiju formalnog obrazovanja, od vremena kada je to bilo rezervisano samo za one imućne, do vremena kada su se škole počele oblikovati tako da je sve raspoređeno prema vremenskoj agendi i sve uređeno prema tačno jasnim pravilima. Ne ulazeći u to da li su takvi učenici postajali “another brick in the wall” ili ne, autor videa ovaj sistem (a većina smo se školovali u takvom) poredi sa sistemima unutar fabrika, i navodi da čak i najmanji detalji poput onih stajanja u redu za ručak, zvono za odmor, raspored sjedenja unutar učionica, itd. ustvari su osmišljeni u periodu eksploatisanja velikog broja radne snage. Takva radna snaga je već od ranog perioda svog života “trenirana” za red, rad i disciplinu. I naravno, razvijanje logike i razmišljanja?! Ili ipak ne..?
Važnost projektnog menadžmenta u kompanijama u BiH
3 Februara, 2022
Važnost projektnog menadžmenta u kompanijama u BiH
Bosna i Hercegovina je zemlja bogata različitim proizvodnim industrijskim granama te postoji veliki broj malih, srednjih i velikih preduzeća. Većina industrijskih grana još uvijek koristi tradicionalne metode kako bi se došlo do finansijski sredstava za unaprjeđenje procesa proizvodnje, uvođenja inovativnih metoda proizvodnje i slično. S druge strane MSP, također, još uvijek koriste stare metode kako bi osnažili lance snadbijevanja, proširili krugove parterstava. Jasno, svima, pored kvalitetne organizacione kulture (koja je imperativ), važni su prihodi – kako bi se izmirili fiksni i varijabilni troškovi pa ako nešto ostane za bilo kakvu priču o unaprijeđenju.
Rast poslovanja kroz podršku BH industriji
26 Januara, 2022
Rast poslovanja kroz podršku BH industriji
Poslovni rezultati Targera iz godine u godinu rastu, i ukoliko pogledamo iza sebe, svaki novogodišnji rezime kroz proteklih šest godina donosi rast prometa, broja i obima projekata, rast izvedenih edukacija i konferencija (ako se uzmu i online konferencije), i rast broja uposlenih. Ponosni na sve što smo ostvarili kroz našu misiju da gradimo svoj biznis pomažući kompanijama BH i regionalne industrije da postanu još konkurentnije. A pritom da uživamo radeći svoj posao, gradeći kolektivni duh, pomažući svakom uposleniku da ostvaruje svoju vlastitu karijernu i životnu ambiciju.
Inovativnim poslovnim modelima do povećanja konkurentnosti
18 Decembra, 2021
Inovativnim poslovnim modelima do povećanja konkurentnosti
Kako kroz inovativne modele poslovanja i razvoj vlastitih proizvoda bh.kompanije u realnom sektoru mogu povećati konkurentnost i privući kvalifikovane uposlenike? O ovoj i drugim temama razgovaralo se na dvodnevnom seminaru i radionicama “Targer Innovation Factory” u organizaciji kompanije Targer Engineering and Consulting.
Optimizacija proizvodnih procesa – Akulux
5 Novembra, 2021
Optimizacija proizvodnih procesa – Akulux
Uspješne kompanije su sigurno one koje imaju povjerenja u svoje zaposlenike te grade atmosferu koja dopušta da zaposlenici nude ideje za poboljšanje i predlažu projekte optimizacije.
Lb.Profile, Doboj – Optimizacija poslovnih procesa upotrebom Lean metoda
2 Aprila, 2021
Lb.Profile, Doboj – Optimizacija poslovnih procesa upotrebom Lean metoda
Kompanija LB.Profile iz Doboja proizvodi PVC sisteme prozora i vrata više od 50 godina, akumuliranim znanjem i naprednom tehnologijom koja je vrhunska u industriji PVC profila.
Lean transformacija i optimizacija kompanije Euro – Metali, Doboj Jug
16 Januara, 2021
Lean transformacija i optimizacija kompanije Euro – Metali, Doboj Jug
Sredinom decembra 2020. godine, kompanije Euro – metali je napravila prvi korak na putu Lean transformacije svojih procesa. Za saputnika na tom šestomjesečnom putu odabrali us našu kompaniju, Targer E&C, Sarajevo.
Targer u vrtlogu – Osvrt na 2020. godinu
21 Decembra, 2020
Targer u vrtlogu – Osvrt na 2020. godinu
Mnogi će reći da godinu gospodnju 2020. treba zaboraviti, da bi najbolje bilo prespavati je. Ja neću. Nisam želio da se ova globalna pometnja desi, ali kad je već tu, onda sam se rukovodio modelom proaktivnog ponašanja-fokusiraj se na ono što je u tvojoj moći da uradiš. I evo sad pred kraj godine kad je Corona gripa odlučila i mene uključiti u svoje bezosjećajne statistike, odlučio sam opet da koristim vrijeme efikasno i napišem kakvog štiva. Ovim tekstom dajem osvrt na 2020. godinu iz ugla firme kojom rukovodim, firme Targer Engineering & Consulting.
Targer
Engineering & Consulting
Mi smo Vaš saputnik do efikasne i izvrsne organizacije
+387 33 846 213
+387 61 100 526
PRATITE NASZapratite nas na društvenim mrežama
Sve informacije i dešavanja možete dobiti putem naših profila na društvenim mrežama.
AVANTAGEHeadquarters
Organically grow the holistic world view of disruptive innovation via empowerment.
OUR LOCATIONSWhere to find us
https://targer.ba/wp-content/uploads/2019/04/img-footer-map.png
GET IN TOUCHAvantage Social links
Taking seamless key performance indicators offline to maximise the long tail.

Targer Engineering & Consulting | Dzemala Bijedica 185 | 71000 Sarajevo, Bosnia and Herzegovina | Tel. +387 33 846 213 | E-mail: [email protected]
©2015-21 Targer. All Rights Reserved.

Sva prava zadržana. Targer.ba. 2021.