Samir Mešić

Samir Mešić je Senior Konusultant u BI Consulting d.o.o. i partner firme Accelerant Consulting BV. Tokom 10 godina konsaltinga i 10 godina na različitim poslovnim upravljačkim pozicijama radio je na širokom rasponu zadataka u mnogo različitih djelatnosti. U međunarodnom okruženju Holandija (11 god.), Katar (7 god.), Hrvatska (2 god.), Samir je stekao iskustvo u vise upravljačkih poslovnih ekspertiza, poput operativne izvrsnosti, sistema upravljanja preduzećem, upravljanja lancima nabave/dostave, upravljanja učinkom itd. U raznim poslovnim ulogama Samir je bio odgovoran za osmišljavanje i provođenje programa / projekata transformacije i unaprijedenja poslovanja.

Samir ima iskustvo u nekoliko industrija – između ostalog radio je na programima restruktuiranja u firmama kao sto je Shell Royal Dutch PLC (11 god.), Purac Biochem (3 god.), Delft University of Technology (2 god.), Mlinar doo, Lily Travel DMC (3 god.), Standard Furniture Factory, MDG doo, Probus doo, Razvojna agencija Tešanj, s ciljem definisanja i implementacije poslovnog slučaja u smislu optimizacije troškova, rasta prihoda i smanjenja obrtnog kapitala. Samir ima veliko iskustvo s programima operativne izvrsnosti – angažmanima koji su bili usmjereni na revitalizaciju preduzeća i programima organizacijske učinkovitosti – osmišljenim kako bi integrisali organizacijske subjekte, razvili efikasne i efektivne načine rada i maksimalno iskoristile postojeće sinergije.

Samirova sposobnost da angažira uposlenike od radnika u proizvodnom procesu do članova upravnog odbora omogućava mu da formira tim koji podržava uspješnu primjenu provjerenih alata i procesa, sa održivim poboljšanjem poslovanja kao krajnjim i mjerljivim rezultatom.

Informacije o treneru
 • Pozicija

  KONSULTANT | TRENER | PODUZETNIK

 • Specijalnost

  Operational Excellence | Performance Management | System Control & Automation | Leadership & Self-Improvement

 • Kompanija

  BI CONSULTING DOO

 • Titula

  BSC. EL. ENGINEER, MSC. SYSTEM CONTROL, E-MBA, PARIS HEC

Trener na sljedećim seminarima
Provjerite sljedeće evente
Ukoliko pripadate kategoriji uposlenika koji cijeli dan uglavnom gledaju kako da ubiju vrijeme od 08.00 do 16.00, kao i onih ljudi koji mnogo vremena planiraju provoditi besciljno ispijajući kafe i gledajući sapunice, zvezde, šou realnosti, nogometne utakmice, onda ova radionica nije za vas.

Termin održavanja nije još uvijek određen