Nadir Durmić

Nadir je diplomirani inžinjer elektrotehnike sa posebnim interesom za inovativna rješenja iz oblasti industrijske automatizacije.
Njegova želja za učenjem i radom ga je dovela na poziciju direktora kompanije Tipteh d.o.o. Sarajevo, regionalne kompanije koja se bavi distribucijom i implementacijom rješenja iz oblasti industrijske i procesne automatike. Kroz posao u kompaniji Tipteh d.o.o. Sarajevo je imao priliku surađivati sa mnogim velikim kompanijama BiH i regiona, gdje je sa svojim timom uspio implementirati mnoga rješenja u svrhu povećanja efikasnosti, smanjenja troškova i poboljšanja kvaliteta krajnjih proizvoda.

Nadir je stručnjak za sisteme iz oblasti industrijske automatike koji uključuju : vision kontrole SMART ili PC kamerama, precizna mjerenja (1D, 2D i 3D), servo upravljanja i “motion-control”, robotska upravljanja,te izrada “safety” aplikacija.

Kroz posao, Nadir je imao priliku posjetiti sve značajnije proizvodne kompanije u BiH, te je izvanredan poznavatelj prilika i mogućnosti proizvodno/obradnog sektora naše zemlje.
Veliki je entuzijasta i optimista, te vjeruje da buduće generacije uz pomoć novih tehnologija mogu napraviti velike promjene u našoj zemlji.

Informacije o treneru
 • Pozicija

  Direktor

 • Specijalnost

  Automatika/Robotika/Vision sistemi/Precizna mjerenja/Servo upravljanja

 • Kompanija

  Tipteh d.o.o. Sarajevo

 • Titula

  Magistar elektrotehnike, smjer automatika

Trener na sljedećim seminarima
Provjerite sljedeće evente
Ukoliko pripadate kategoriji uposlenika koji cijeli dan uglavnom gledaju kako da ubiju vrijeme od 08.00 do 16.00, kao i onih ljudi koji mnogo vremena planiraju provoditi besciljno ispijajući kafe i gledajući sapunice, zvezde, šou realnosti, nogometne utakmice, onda ova radionica nije za vas.