Bihaćka firma Č.J. u saradnji s konsultantskom kućom Targer Engineering and Consulting iz Sarajeva i uz pomoć EBRD-a proizvela prvi bh mobilni bolnički krevet

Img

19.06.2020. - Pandemija koronavirusa reducirala je izvozni proces bihaćke kompanije Č.J. Dok se čeka isporuka narudžbi inostranim kupcima, uposlenici ove kompanije rade na prototipu vlastitog proizvoda - prvog bh. mobilnog bolničkog kreveta.

Razvoj prvog modela „made in BiH“ je prototip fleksibilnog, sklopivog i mobilnog bolničkog kreveta sa etiketom 387.

Kreativnost i spremnost da reagujemo u ovom periodu čine nas održivim. Ideja naše kompanije je implemetirana u saradnji sa fabrikom Č.J. u Bihaću se privodi kraju. Interesovanje i upiti za ovaj proizvod pristižu na nasu adresu, a prve ponude će u narednim danima biti poslane zainteresovanim kako u našoj zemlji, tako i u inozemstvu.

Projekat se nastavlja ali i nadograđuje novim proizvodima. Uskoro započinjemo rad na drugom modelu i proizvodima koji ce kompletirati ponudu namještaja koji se koristi u zdravstvenim ustanovama i njezi pacijenata.

Ovo je prva ovakva inicijativa i razvojni koncept u našoj zemlji koji je doživio realizaciju prototipa, i na pragu smo potpune komercijalizacije ideje.

Proizvod je prepoznala Evropska banka za obnovu i razvoj koja je pružila podršku ovoj ideji i ovim pitem se EBRD-u zahvaljujemo za podršku.

Img

Povezano:
RTVUSK
KLIX.BA