Zvanični početak Targer E&C Škole za rukovodioce i poslovođe

Img

Edukacija rukovodećeg kadra postala je izuzetno važna u savremenom poslovanju. Ovakav pristup omogućava organizaciji i ljudima u njoj da se razvijaju, da rastu, da se usavršavaju i da posluju u skladu sa zahtjevima tržišta, ali i sa vrijednostima u kompaniji. Dobro liderstvo i pravilno definisana i implementirana strategija jedan su od garanta uspjeha svake organizacije.

Treningom prvog modula koji je održan 14. decembra 2018. godine u Tešnju, zvanično je počela prva otvorena Škola za rukovodioce i poslovođe kao program kompanije Targer E&C. Prva generacija okuplja učesnike iz osam značajnih BH kompanija.

Prema prvim impresijama zadovoljnih učesnika i trenera, Škola za rukovodioce i poslovođe postaje značajna adresa za razvoj rukovodećih vještina i razmjenu iskustava o problemima sa kojima se suočavaju proizvodni rukovodioci.

Program škole čini 6 cjelodnevnih treninga iz oblasti menadžmenta i upravljanja, unapređenja procesa, timskog rada i komunikacije kao i nezaobilazne teme LEAN-a tako da pokrivaju sve funkcionalne oblasti i paket vještina potrebnih za poboljšanje ključnih pokazatelja rada pogona/odjela kojima polaznici rukovode. U toku škole polaznici će kroz kombinaciju radionica, sesija individualnog i timskog rada sa Targer trenerima dobiti niz korisnih alata koji su primjenjivi i korisni za njihov razvoj. Između ostalog dati će se odgovori na pitanja: Kako unaprijediti timski duh, kako rukovoditi ljudima? Kako poboljšati kvalitet proizvoda, povećati produktivnost a istovremeno smanjiti troškove kompanije? Na koji način stabilizovati isporuke?

Rezultat je iskustava Targer konsultanata i zaključaka o potrebama bh. firmi u pogledu edukacija i razvoja zaposlenih. Bazni trenerski tim Targera čine: dr. Alan Lisica, dr. Hadis Bajrić, Damir Hotić, Damir Delić Đuljić, Tarik Kadrispahić i Nihad Ahmić. Trager treneri imaju dvije bitne karakteristike: sa višedecenijskim iskustvom rada u proizvodnim sektoru stručni su u poslovnoj oblasti kojom se bave a preko akademske karijere znaju kako da prenesu znanje Pored toga, učesnici će imati priliku raditi i sa gostima iz privrede, koji će učestvovati u jednom od modula.

Jednodnevni treninzi će biti posvećeni sljedećim temama:

• Upravljanje pogonom

• Vještine rukovođenja ljudima

• LEAN za operativne rukovodioce

• Kako poboljšati produktivnost

• Timski rad i komunikacija

• Završna radionica i prezentacija projektnih radova

„Učesnici programa su rukovodioci i poslovođe renomiranih poslovno-proizvodnih sistema. Ovo je prva generacija, zahvalni smo za povjerenje i podršku u ovom momentu, a ubijeđen sam da će program opravdati njihovo povjerenje. Vjerujem da ćemo kroz ovaj program izgraditi dodatnu bazu znanja i iskustava, što je pretpostavka za još efikasnije i kvalitetnije upravljanje, i dugoročnu održivost i razvoj ovih firmi“ - rekao je direktor firme Targer E&C Tarik Kadrispahić.

Drugi modul posvećen je vještinama rukovođenja. Ovo je jedan od onih modula koji se direktno bave temom rukovođenja, menadžmenta i leadershipa i kao takav predstavlja važnu kariku cijelog programa a bit će održan 12. januara sljedeće godine u Tešnju.

Zahvaljujemo se učesnicima kao i rukovodstvu kompanija:

• LB Profili Doboj

• LB Window Doboj Jug

• BD Care Fusion Cazin

• Medena Commerce Tešanj

• Madi Tešanj

• Kovan MI Gračanica

• Accedo Sarajevo

• Global Metal Construction (GMC) Usora

Zbog velikog interesovanja sljedeći ciklus počinje početkom februara 2019. godine. Prijave u toku, molimo vas da na vrijeme rezervišete mjesto zbog ograničenog broja učesnika.