Optimizacija poslovnih procesa u MS & Wood

Img

01.12.2020. MS & Wood je odabrao našu kompaniju Targer Engineering & Consulting kao strateškog partnera na polju unapređenja poslovnih procesa. Ugovor o saradnji je upravo potpisan, a zajednički timovi su već pristupili početnim aktivnostima skeniranja i mapiranja operativnih procesa.

MS & Wood je regionalni lider u proizvodnji namještaja. Raspon njegovog asortimana seže od namještaja za svjetskog giganta firmu IKEA do dizajniranog visoko-luksuznog namještaja za vlastiti brand. Kompanija je sa novom upravom na čelu usvojila viziju ambicioznog razvoja i rasta poslovanja. Pored matične lokacije u Fojnici, razvoj i proizvodnja namještaja će se uskoro odvijati na još nekoliko lokacija u regiji Sarajeva. Postojeći proizvodni asortiman se planira obogatiti dodatnim segmentima visoko -kvalitetnog namještaja.

Kao odgovor na pomenutu viziju, kao i potrebu da svoje već uređene i organizirane procese dodatno unaprijedi, MS & Wood se opredijelio za uključivanje strateškog partnera. Izbor je pao na Targer E&C. Ovakvim zajedničkim pristupom se želi maksimalno osnažiti razvojna vizija kompanije, te se dodatno učvrstiti temelj uspješne saradnje sa renomiranim kupcima širom svijeta. Jedan od ključnih zadataka saradnje upravo i jeste da se izvrsnom organizacijom operacija i procesa izazove dodatno oduševljenje najzahtjevnijih klijenata poput firme IKEA.

Kao centralna podloga za unapređenje procesa će poslužiti Lean metodologija, tj. Toyota način za upravljanje poslovnim operacijama. Ova planetarno popularna metoda će biti korištena za jačanje svih segmenata upravljanja operacijama u kompaniji MS & Wood. Početni segmenti unapređenja procesa će se odnositi na optimizaciju rasporeda opreme (Layout), planiranja proizvodnje, kadrovske popunjenosti i kompetentnosti, direktnih proizvodnih operacija u pogonu, uređenja radnih mjesta (5S), eliminacije gubitaka.

Svim ovim aktivnostima je planirano od već odlične kompanije MS & Wood izgraditi još bolju. Izgraditi kompaniju spremnu na sve izazove budućnosti.

Zahvaljujemo se upravi i uposlenicima firme MS & Wood na ukazanom povjerenju, konstruktivnoj saradnji, kao i prilici da mi od njih također naučimo mnogo toga.