Rast poslovanja kroz podršku BH industriji

26 Januara, 2022

Poslovni rezultati Targera iz godine u godinu rastu, i ukoliko pogledamo iza sebe, svaki novogodišnji rezime kroz proteklih šest godina donosi rast prometa, broja i obima projekata, rast izvedenih edukacija i konferencija (ako se uzmu i online konferencije), i rast broja uposlenih. Ponosni na sve što smo ostvarili kroz našu misiju da gradimo svoj biznis pomažući kompanijama BH i regionalne industrije da postanu još konkurentnije. A pritom da uživamo radeći svoj posao, gradeći kolektivni duh, pomažući svakom uposleniku da ostvaruje svoju vlastitu karijernu i životnu ambiciju.

Nakon početnog šoka Corona krize, krajem 2020. godine smo u potpunosti stali na noge, a prošle smo godine premašili obim posla ostvarivan čak i prije krize. U 2021. god. smo ušli sa osiguranim poslom skoro za cijelu godinu, tako da je promet prošle povećan za cca. 50% u odnosu na pretprošlu godinu. Realizovali smo nekoliko značajnih konsultantskih projekata, kao i mnoštvo manjih, te nekoliko desetina edukacija sa nekoliko stotina učesnika. Organizirali smo dvije stručne konferencije uživo (Targer Lean i Targer SCM Konferencija), kao i nekoliko online konferencija i webinara. Nažalost, stalne eskalacije sa Corona brojkama nam nisu dozvolile da izvedemo našu udarnu veliku PIT Central Konferenciju.

Raduje nas činjenica da su klijenti većinom prezadovoljni. Svojim stručnim radom i fanatičnom posvećenošću smo kreirali bazu klijenata (pojedinaca i kompanija) koji su redovni korisnici naših usluga.

Iz onih manje uspješnih saradnji smo puno naučili i u narednom periodu dodatno ćemo raditi na jačanju internih kapaciteta, te u klijentima tražiti sagovornike sa kojima dijelimo kulturu i vrijednosti. Vjerujemo da uz takav pristup možemo zajedno rasti.

Na jedan neklasični dio poslovanja smo posebno ponosni. Targer Engineering & Consulting je prošle godine poslužio kao odskočna daska za formiranje dodatne kompanije koja se bavi proizvodnjom i uslugama u oblasti građenja. Dio kadrova je stoga preraspoređen prema ovoj kompaniji. Krajem prošle godine je finaliziran koncept za dodatnu sestrinsku kompaniju, koja će se baviti inovativnim načinom trgovine i usluga za proizvodne kompanije regije širom Zapadnog Balkana.

Pored toga, u planu je i pokretanje Targer segmenta koji bi se bavio digitalizacijom industrijskog poslovanja. Teme poput digitalne transformacije i Industrije 4.0 su teme budućnosti, a nažalost u BiH i regiji u velikom zaostatku, kao i mnoge druge stvari. Mi smo odlučili da se ovoj temi posvetimo stručno i sveobuhvatno, a sve s misijom dodatnog jačanja konkurentnosti BH industrije.

Na kraju, još malo o našim baznim aktivnostima: konsalting, poslovni treninzi i konferencije.

U 2022. godinu, ulazimo sa odličnim perspektivama. Knjige narudžbi su prilično pune, i već uveliko radimo na jačanju ljudskih kapaciteta kroz zapošljavanje i saradnju sa partnerima. Nastavljamo ofanzivno, posvećeno, inovativno. Širimo progresivan način razmišljanja i dobre vibracije. Uvodimo nekoliko novih segmenata konsaltinga: Targer Intro Program, Targer Industrial HR i Employer Branding (više uskoro…).

Primjenom Lean metoda pomažemo onom progresivnom dijelu industrije ostvarujući slijedeće efekte:

  • Povećanje produktivnosti i profitabilnosti
  • Poboljšanje zadovoljstva uposlenika i položaja na tržištu rada
  • Poboljšanje kvaliteta umanjujući reklamacije, škart i popravke
  • Smanjenje protočnog vremena i zaliha u raznim fazama
  • Poslovno umrežavanje i širenje optimizma

Dozvolite nam da vaše uspješne poslovne priče učinimo još uspješnijim. Ne mora se sve gledati kroz visinu početne investicije. Jer, značajne stvari se ne postižu racionalnim ponašanjem.

Targer
Engineering & Consulting
Mi smo Vaš saputnik do efikasne i izvrsne organizacije
+387 33 846 213
+387 61 100 526
PRATITE NASZapratite nas na društvenim mrežama
Sve informacije i dešavanja možete dobiti putem naših profila na društvenim mrežama.
AVANTAGEHeadquarters
Organically grow the holistic world view of disruptive innovation via empowerment.
OUR LOCATIONSWhere to find us
https://targer.ba/wp-content/uploads/2019/04/img-footer-map.png
GET IN TOUCHAvantage Social links
Taking seamless key performance indicators offline to maximise the long tail.

Targer Engineering & Consulting | Tvornička 3 | 71000 Sarajevo, Bosnia and Herzegovina | Tel. +387 33 846 213 | E-mail: [email protected] | Impressum
©2015-22 Targer. All Rights Reserved.

Targer Engineering & Consulting
Radon Plaza Business Center
Tvornička 3,
Sarajevo, 71000,
Bosnia and Herzegovina
Tel. +387 33 846 213

E-mail: [email protected]
Impressum
©2015-22 Targer. All Rights Reserved.