20 - 21

Juli 2023

PIT FoodCon

00 d
00 h
00 m
00 s
PITFood Con

Vrhunski stručnjaci iz prehrambene industrije se okupljaju u Sarajevu, 20.07.20203.

PIT FoodCon 2023 donosi bezbroj mogućnosti za umrežavanje, razmjenu ideja i stvaranje novih partnerstava s vodećim igračima iz ovog sektora.

Uz zanimljive panel rasprave, inspirativne govornike i inovativne prezentacije, PIT FoodCon 2023 će vas inspirisati i naoružati praktičnim znanjem, koje će vam pomoći da se istaknete u ovom konkurentnom tržištu.

PIT FoodCon 2023 će pružiti odgovore i “potegnuti” pitanja o:
📌 trendovima u prehrambenoj industriji
📌 halal certifikatima i certifikatima o kontroli hrane
📌 inovacijama u prehrambenom sektoru
📌 održivosti i ekološkoj odgovornosti.

Organizacija konferencija je nešto što radimo savršeno!

Okupljamo samo najbolje edukatore, paneliste i izlagače!

Više o nama na www.targer.ba

► Za učesnike su obezbijeđeni osvježenje i ručak
► Troškove smještaja i prevoza do mjesta održavanja konferencije snose učesnici
► Prijave su otvorene do dva radna dana pred konferenciju.
► Molimo da se prijavite na vrijeme.
► Za 3 učesnika iz iste firme učešće četvrtog je besplatno.
Rezervacija učešća je po uplati kotizacije na račun: 199-499-00314604-14 kod Sparkasse Bank dd BiH.

Prijavite se na naš newsletter i saznajte prvi sve o aktivnostima Targer SOI

Obećavamo da vaše podatke nećemo dijeliti sa drugima te da su vaši podaci sigurni.

Agenda
PITFoodCon

08:15 – 09:00

Registracija učesnika i B2B susreti

08:30-08:45

PRESS KONFERENCIJA

09:00-09:15

Uvodno obraćanje i otvaranje konferencije

  1. Nermin Muzur, načelnik Općine Ilidža, Sarajevo, BiH
  2. Muamer Peljto, TUV Adria, Sarajevo, BiH
  3. Samira Avdić, Bravaria Industrial Marketing, Sarajevo, BiH

09:15 – 09:30

Izlaganje 1: Studija - Stanje u prehrambenoj industriji, prilike i izazovi

Amra Deliomerović - Skrobo, Bravaria Industrial Marketing, Sarajevo, BiH

09:30 - 09:45

Izlaganje 2: Od usklađenosti do predanosti: Osnaživanje kulture sigurnosti hrane u prehrambenoj industriji

Andrea Čurea Čingić, TUVADRIA d.o.o., Sarajevo, BiH

09:45 - 10:00

Izlaganje 3: Razvoj proizvoda i procesa u prehrambenoj i srodnim industrijama

Prof. dr. Midhat Jašić, Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, Tuzla, BiH

10:00 - 10:15

Izlaganje 4: Sve bolesti kreću od usta?

Omar Nuhić, doktor funkcionalne medicine i nutricionista

10:15 - 10:30

Izlaganje 5: Da li smo spremni za Industriju 4.0: Globalni okvir za izgradnju "tehnologijom obogaćenog" agrobiznisa

Prof. Aleksandra Nikolić, Univerzitet u Sarajevu, Sarajevo, BiH

10:30 - 10:45

Izlaganje 6: GS1 Standardi: logičan izbor za logistiku

Adi Turković, GS1, Sarajevo, BiH

10:45 - 11:15

Pauza za osvježenje i B2B susrete

11:15 - 11:30

Izlaganje 7: Kako motivisati ljude u proizvodnji?

Enisa Selmanović - Salkić, Consultor, Sarajevo, BiH

11:30 - 11:45

Izlaganje 8: Prednosti primjene plastične ambalaže u prehrambenoj industriji

Benjamin Hekić, Frontline, Sarajevo, Sarajevo

11:45 - 12:00

Izlaganje 9: "Nomen est omen" – deklaracija proizvoda kao veza između proizvođača i potrošača

Selma Kunić, Merkator d.o.o., Sarajevo, BiH

12:00 - 12:10

Izlaganje 10: Kroz okular akreditovane metode eksterne laboratorije - samokontrola: šta je dovoljno, a šta potrebno?

Mr.prim.mikrobiologije Sajma Huremović, JU Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona, Tuzla, BiH

12:10 - 12:25

Izlaganje 11: Digitalizacijom do optimizacije proizvodnje u prehrambenoj industriji

Zoran Đurđević, Yanoka, Sarajevo, BiH

12:25 - 12:40

Izlaganje 12: Halal kvalitet - trendovi, inovacije i perspektive

Dr. sc. Damir Alihodžić, Agencija za certificiranje halal kvalitete BiH, Tuzla, BiH

12:40 - 13:30

Pauza za osvježenje, snack i B2B susrete

13:30 - 13:45

Izlaganje 13: Implementirajte Lean samostalno u prehrambenoj industriji: Fore i fazoni sa industrijskog asfalta

Mirela Begić - Pecar, Targer E&C, Sarajevo, BiH

13:45 - 14:05

Izlaganje 14: Trendovi u prehrambenoj industriji u EU/Balkan i optimizacija procesa proizvodnje

Key speaker: Jasmin Avdić, Milkprocessing, Sarajevo, BiH

14:05 - 14:30

Pregled programa poticaja za prehrambenu industriju

  1. Kemal Nedžibović i Lamija Krndžija, EU4AGRI-Recovery, UNDP – Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH
  2. Nerma Salihović, AHK BH, Sarajevo, BiH

14:30 - 14:50

Izlaganje 15: Global Consumer Trends (focus:packaged food)

Mirela Kadić, Euromonitor International, Düsseldorf, North Rhine-Westphalia, Germany

 

 

 

14:50 - 15:40

Panel: Budućnost prehrambene industrije u BiH

Moderator: Vedran Peršić, Peršić Komunikacije, Sarajevo, BiH

Panelisti:

  1. Enver Avdić, ESOF, Donji Vakuf, BiH
  2. Anel Hurem, SQS d.o.o., Sarajevo, BiH
  3. Almir Mukača, Arigato Sushi Bar, Sarajevo, BiH
  4. TBD

 

15:40 - 16:00

Dodjela zahvalnica, nagrada i odjava prvog dana konferencije

16:15 - 18:00

Ručak i B2B susreti

08:30 - 10:00

Radionica 1: Inovacije u cilju prilagodbe trendovima

10:00 - 10:30

Pauza za osvježenje i B2B susrete

10:30 - 12:00

Radionica 2: Šta donosi budućnost prehrambenoj proizvodnji u BiH?

Voditelj radionice: Jasmin Avdić, Milkprocessing, Sarajevo, BiH

Cijena dvodnevne kotizacije iznosi

132 KM + PDV

PRIJAVITE SE

Cijene su bez PDV-a i po osobi

Za učesnike su obezbijeđeni osvježenje i  ručak
► Certifikat o učešću na konferenciji
Troškove smještaja i prevoza do mjesta održavanja konferencije snose učesnici
Prijave su otvorene do dva radna dana pred konferenciju.
Molimo da se prijavite na vrijeme.
Za 3 učesnika iz iste firme učešće četvrtog je besplatno.
Rezervacija učešća je po uplati kotizacije na račun: 199-499-00314604-14 kod Sparkasse Bank dd BiH

Zahvaljujemo se našim sponzorima

 

Organizatori

 

Sponzori

 

Prijatelji konferencije

 

Business media partner

 

Medijski pokrovitelji

 

O Targeru

Od 2015. godine radimo sa našim klijentima na jačanju konkurentnosti, poželjnosti kao poslodavca i generalnog uspjeha na tržištu. Godine iskustva, kompentencije i energija naših baznih i vanjskih uposlenika i partnera razlog su što našim klijentima možemo ponuditi sveobuhvatnu konsalting i edukativnu uslugu.
Mi smo Targer i uspjeh naših klijenata je u punom smislu i naš uspjeh!

Organizator