PIT WinDoorCon 2022 – Konferencija industrije ALU i PVC prozora, vrata i fasada

PIT WinDoorCon 2022 – Konferencija industrije ALU i PVC prozora, vrata i fasada

Premijerna poslovno-stručna konferencija iz oblasti industrije PVC i ALU prozora, vrata i fasada – to je PIT WinDoorCon 2022.

Industrija PVC i ALU prozora, vrata i fasada, ili kako se to narodski kaže „stolarije“, buja u Bosni i Hercegovini posljednjih godina. Broj kompanija koje se bave ovom djelatnošću, kao i obim njihovog poslovanja, raste iz godinu u godinu. S druge strane, ova je industrija najčešće zanemarena kad se govori o dominantnim industrijama Bosne i Hercegovine, gdje često metalska i drvna industrija imaju epitet nosećih grana industrije. Kakva je zaista situacija?

S ciljem dodatnog jačanja konkuretnosti BH i SEE industrije ALU i PVC prozora, vrata i fasada, odlučili smo pokrenuti prvu stručnu konferenciju iz ove oblasti. Konferencija će se održati 19.05.2022. u Doboju, a ključna misija ovog samita je početno okupljanje i bolje upoznavanje ove struke. Razmjena iskustava, znanja, informacija, poslovnih kontakata i prilika, širenje dobih vibracija i naprednih tehnlologija.

Na ovoj konferencija ćemo po prvi put povezati lidere, eksperte i kompanije iz industrije ALU i PVC prozora, vrata i fasada. Okupit ćemo najbolje regionalne izlagače, partnere i goste s ciljem da se učesnicima i njihovim kompanijama pruži najveća dodana vrijednost.

Pored samih proizvođača ili distributera ALU i PVC stolarije, konferencija PIT WinDoorCon 2022 je namijenjena i svim kompanijama i ekspertima koji dobavljaju bilo koju vrstu proizvoda i usluga ovoj industriji. Dalje, fasadni inžinjering i ugradnja na tržištu EU i širom svijeta su doživjeli pravi procvat u zadnjih nekoliko godina, pa će se ovoj djelatnosti također dodjeliti odgovarajući značaj. Pored toga, sva stručna, naučna i društvena javnost također ima svoju značajnu ulogu na ovoj konferenciji.

Kroz seriju stručnih izlaganja, radionica i panel diskusija ćemo sve učesnike suočiti sa krucijalnim problemima ove industrije, ali ćemo onda nastojati doći do zajedničkih odgovora i prijedloga kako kompanije ove industrije učiniti još konkurentnijim. Struktura konferencije je takva da će se obraditi skoro svi važni aspekti poslovanja ove grane industrije, uz neizostavna pitanja osiguranja tržišta ili dovoljno stručne radne snage.

Na konferenciji će se predstaviti i premijerno istraživanje stanja u ovoj grani industriji, a studiju je proveo Targer Engineering & Consulting. Na PIT WinDoorCon 2022 će se okupiti oko 100 učesnika iz oko 40 kompanija, a ključne misiju konferencije želimo podcrtati još jednom:

 • Stjecanje novih znanja i kompetencija
 • Poslovno upoznavanje i umrežavanje
 • Širenje pozitivnih poslovnih i društvenih vibracija

Pridružite nam se da skupa okupimo struku i širimo znanje, kontakte, dobre vibracije!!!

Edin Hajrulahović
Sika BH
Elvir Hadić
APS Facade, CEO
Elmir Pašić
direktor Accedo, Sarajevo
Amer Hećo
Arhitekt, Fossna Prag
Admir Djedović
Generalni Direktor Euro –Roal doo Doboj Jug
Stefan MIlović
marketing menadžer kompanije Alukönigstahl
Hadis Bajrić
Profesor | Konsultant | Autor
Dr. Hadis Bajrić je ključna naučno-stručna komponenta Targerovog tima za upravljanje tokom snabdjevanja (SCM - Supply Chain Management) i metode optimizacija operativnih procesa. Po
Badema Durkić
LEAN konsultantica
Tarik Kadrispahić
Konsultant | Trener | Direktor
Tarik Kadrispahić, suosnivač je i direktor Targera E&C, gdje radi i kao vodeći konsultant i trener. Radeći dugo vremena za Prevent Group, tj. u strogo regulisanoj i standardiziranoj automobilskoj industriji, stekao je iskustva u radu sa naprednim svjetskim konceptima upravljanja proizvodnjom, kvalitetom, tokom materijala, IT i ERP rješenjima, te poslovnim...

Za učesnike su obezbijeđeni osvježenje i ručak
Troškove smještaja i prevoza do mjesta održavanja konferencije snose učesnici
Rezervacija učešća je po uplati kotizacije na račun: 199-499-00314604-14 kod Sparkasse Bank dd BiH.
Planirani broj učesnika je 100. Molimo da se prijavite na vrijeme.

Ne propustite jedinstvenu priliku za korisno učenje, umrežavanje, promociju, poslovni rast i razvoj općenito.

Radujemo se našem ponovnom susretu.

  Izdvojene informacije
  • Kome je konferencija namijenjena?

   Menadžeri i profesionalci iz industrije ALU i PVC stolarije
   Svim ekspertima koji opslužuju industriju ALU i PVC prozora, vrata, fasada
   Svim zainteresovanim koji žele saznati više na ovu temu

  • Početak
   19. 05. 2022. 9:00 am
  • Kraj
   19. 05. 2022. 4:30 pm
  Cijena po učesniku: 128KM + PDV