Unaprijeđenje procesa u Dugatehna Čitluk

Img 03.11.2017 - Targer Engineering & Consulting je započeo saradnju sa firmom Dugatehna d.o.o. Čitluk u kojoj će na bazi konsultantskog projekta u oblasti upravljanja kvalitetom pomoći ovoj kompaniji da bolje uredi i organizira svoje poslovne procese.

Dugatehna d.o.o. Čitluk, Bosna i Hercegovina, aktivna je na polju trgovine i proizvodnje boja, lakova i fasadnih sistema. Stručno i tehnološki naslonjena je na talijansku firmu San Marco, čije proizvode distribuira na regionalnom tržištu. Razvojem saradnje sa ovom talijanskom firmom došlo je do pokretanje vlastite proizvodnje i proizvodnog programa, tako da se proizvodi pod markom Dugatehna mogu kupovati i koristiti širom BiH i regije. Jačanje vlastitih razvojnih i proizvodnih kapaciteta trenutno je jedan od strateških pravaca ove kompanije.

Rukovodstvo kompanije Dugatehna je već od samog starta poslovanja mnogo pažnje poklanjalo pitanjima kvaliteta, osiguranju zadovoljstva korisnika, kao i svih ostalih interesnih aktera. Kvalitet se ugrađuje i u same proizvode, tako da je osiguran odličan nivo korisničkih karakteristika proizvoda s ciljem njihove funkcionalnosti i dugotrajnosti. Kompanija je od prije 10 godina vlasnik certifikata ISO 9001, a trenutno su u toku pripreme za certificiranje u skladu sa revidiranom verzijom iz 2015. godine.

Ovdje je firma Dugatehna prepoznala potrebu da realizira ne samo pripremu za certificiranje, nego da izvrši temeljito ponovno uređenje poslovnih procesa, kao i pospješi kulturu fokusa na kupca i stalnih poboljšanja. S tim ciljem je ostvarena saradnja s našom kućom, čiji će konsultantski tim u pomoći firmi Dugatehna da dodatno ustroji svoju organiziranost, a samim tim položaj i konkurentnost na tržištu. Unutar projekta je predviđena i obuka uposlenika iz oblasti kvaliteta, Lean menadžmenta i unapređenja procesa. Početkom naredne godine planirana je realizacija audita po standardu ISO 9001: 2015.

Želimo se zahvaliti rukovodstvu kompanije Dugatehna na ukazivanju povjerenja, kao i svim u projekat uključenim uposlenicima na konstruktivnoj i uzajamno korisnoj saradnji. Ovaj projekat za nas nije samo profesionalna obaveza, nego nam je zadovoljstvo učestvovati u pospješivanju domaće proizvodnje i kreiranju dodatne vrijednosti za državu i regiju.

Targer Engineering & Consulting tima za projekat Dugatehna!