Prenos proizvodnje za Woessner/Prevent

Img 07.09.2016 - Targer Engineering & Consulting je učinio značajan iskorak na širenju aktivnosti u segmentu radi kojeg je primarno i osnovan – pomaganje stranim i domaćim investitorima prilikom uspostavljanja proizvodnih lokacija ili prenosa proizvodnje iz inostranstva u Bosnu i Hercegovinu, kao i region Zapadnog Balkana.

Tako želimo izvjestiti stručnu javnost da je naš tim ispred firme Woessner GmbH, koji je član Prevent Grupacije, uspješno okončao upravljanje projektom prenosa proizvodnje sa matične lokacije firme u gradu Sulz am Neckar, SR Njemačka, na lokaciju Zgon pored Ključa, Bosna i Hercegovina. Firma Woessner se bavi proizvodnjom visokokvalitetnog trepezarijskog namještaja od punog i pločastog drveta, a brojnim klijentima u Njemačkoj i Zapadnoj Evropi već decenijama predstavlja nezaobilzan brand kad je riječ o nabavci te vrste namještaja.

Firma je od prošle godine u sastavu grupacije Prevent čiji budući biznis model predviđa zadržavanje brenda i postojećeg tržišta, razvoj asortimana i povećanje prodaje, kao i optimiranje troškova poslovanja prenosom značajnog dijela proizvodnje u BiH (većim dijelom u Ključ, a manjim dijelom u Visoko). Prema ovom modelu, postojeći kupci namještaja ne trebaju imati veće reperkusije zbog prenosa, tj, predviđeno je da se tokom prenosa isporuke odvijaju gotovo nesmetano a da kvalitet proizvoda ne smije čak ni u startu pokazivati značajnija odstupanja. Firma Prevent Home d.o.o. Ključ će u prvoj fazi upošljavati oko 120 radnika, a u perspektivi čak i do 300 saradnika ukoliko se ostvare razvojni planovi grupacije. Za jednu opštinu veličine Ključa ovo može predstavljati pravi preporod.

Sve to je bio razlog da se posao povjeri stručnom i u poslovima uspostave ili prenosa proizvodnje iskusnom timu naše kuće. Pored toga što smo to činili u ovom slučaju i dalje ćemo pružiti sav potreban napor i znanje da ispunimo zahtjeve klijenta i ispunimo ambiciozne projektne ciljeve. Ovom prilikom se želimo zahvaliti firmi Woessner GmbH, kao i grupaciji Prevent na povjerenom zadatku. Također, zahvaljujemo se se svim učesnicima projekta bilo iz Prevent Grupacije bilo iz drugih organizacija na profesionalnoj saradnji i podršci.

Želite saznati više o prenosu ili uspostavi proizvodnje? Na raspolaganju Vam stoji projektni tim Targer E&C.