1. PIT 2018 konferencija

Img 09.05.2018 - Prva bh. konferencije namijenjena proizvodnji, industriji i tehnologiji (PIT 2018) održana je 19. aprila u Tešnju i prema ocjenama učesnika prevazišla je sva očekivanja. Konferenciju su organizovali Targer Engineering & Consulting (Targer T&C) i Tešanjska razvojna agencija (TRA), uz generalno sponzorstvo firme Mann+Hummel BA (MHBA).

Konferencija je okupila preko 110 učesnika, uz šest govornika sa temama vezanim za proizvodnju kao i budućnost industrije i tehnologiju te panel diskusiju generalnih direktora značajnih proizvodnih i konsultantskih firmi iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Njemačke.

Targer E&C je kao inicijator i organizator konferencije izuzetno zadovoljan odzivom, prezentiranim temama ali i početkom stvaranja i izgradnje mreže poznanstava koja je do sada izostajala među proizvodno orijentisanim preduzećima kao i drugim firmama koje služe kao podrška proizvodnji i industriji. Poseban uspjeh je da je više od 90% učesnika ostalo do kraja programa konferencije i posjete fabrici filtera Mann+Hummel BA. To je jasan znak da su teme i sadržaji opravdali svoje ciljeve i suštinu.

Kroz dalju komunikaciju i sugestije svih učesnika, kao i osluškivanje potreba bh. industrije i regiona, Targer E&C najavljuje nastavak i kontinuitet održavanja PIT konferencije te već je u fazi planiranja sadržaja za narednu konferenciju.

Također, posebno nas raduje učešće i detaljno izvještavanje najčitanijih biznis portala u BiH, kao i video reportaža o konferenciji PIT 2018 i industriji u Tešnju. Izvještaje i linkove možete pronaći na sljedećim linkovima:

Konferencija "PIT 2018" okupila preko 100 industrijskih stručnjaka u Tešnju

Ismar Alagić: 19. aprila Tešanj će okupiti najveće stručnjake regiona

Kako kreirati i održati dovoljno stručnih kadrova za bh. industriju?

Najnoviji industrijski trendovi predstavljeni na konferenciji u Tešnju

U TEŠNJU KONFERENCIJA PIT 2018 OKUPILA 30 PROIZVODNIH KOMPANIJA

"PIT 2018" U TEŠNJU

FTV: Video prilog Federacija Plus