Traženje, izbor i razvoj dobavljača

Img 22.03.2016 - Nakon što je okončao svoje prve projekte potrage i izbora dobavljača u metalskom i drvnom sektoru za klijente iz Zapadne Evrope, Targer Engineering & Consulting želi podcrtati ovakvu vrstu usluga kao jednu od svojih ključnih kompetencija, a koja snagu crpi iz mogućnosti sveobuhvatnog i zaokruženog konsultantskog, projektnog i edukativnog djelovanja u industrijskom sektoru BiH i regiona. Usluga može biti veoma značajna kako za inostrane klijente, tako i za domaće kompanije.

Naime, u težnji za što efikasnijim poslovanjem kompanije su prinuđene između ostalog efikasnije upravljati procesom nabave. Proces nabave u ovom smislu uključuje kako strateške aktivnosti potrage i selekcije dobavljača, pregovaranja o cijenama i dogovor opštih uslova saradnje, tako i operativni dio planiranja i izvršavanja narudžbi, logistike, skladištenja i ostalih aktivnosti dobavnog procesa.

Kad je riječ o potrazi za alternativnim dobavljačima ili materijalima, onda se kompanije često suočavaju sa pitanjem: da li proces organizovati u vlastitoj režiji ili ga povjeriti partnerskoj organizaciji koja je stručnija i uvježbanija za takve aktivnosti (outsourcing). Pa čak i kada su organizacije u vlastitoj režiji osposobljene za stratešku nabavu, taj proces je iz geografskih ili stručnih razloga često najbolje organizovati opet u saradnji sa specijaliziranim pružaocima usluga.

Domaće kompanije koje se osjećaju spremnim za nastup na izvoznoj pozornici ali još uvijek nisu prodajno i organizacijski spremni za potpuno zaokruživanje aktivnosti u vlastitoj režiji, Targer E&C može ponuditi savjetovanje, treninge, vođenje projekata ili vršenje prodajno-komunikacionih aktivnosti s ciljem počinjanja ili povećanja prometa u izvoznom segmentu. Naša baza partnerskih kompanija iz EU, kao i certificirani stručnjaci u izvoznom menadžmentu pouzdano mogu osigurati dodatnu korist.

S druge strane, Targer E&C može svojim klijentima iz inostranstva, pogotovo iz EU, ponuditi stručnu, fleksibilnu i povoljnu uslugu pronalaska, izbora i po potrebi razvoja lokalnih dobavljača iz prerađivačke industrije (Bosna i Hercegovina i region Zapadni Balkan), kao i čitav niz savjeta ili vođenja projekata povezanih sa ovakvim vrstama aktivnosti.

Testirajte nas.

Kontakt podaci