Održana prva edukacija – Lean Six Sigma

Img 06.07.2015 - Targer Engineering & Consulting je 02. i 03. Jula 2015. god. u prostorijama hotela Radon Plaza u Sarajevu održao svoju premijernu edukaciju - dvodnevni trening na temu Lean Six Sigma.

Učesnici iz različitih branši, od industrije do bankarstva, imali su priliku upoznati se sa osnovama metodologije Lean (Vitkog) poslovanja, Six Sigma koncepata unapređenja procesa, te njihovoj kombinaciji s ciljem pronalska optimalnog puta svake organizacije. Ujedno, učesnicima je približen način razmišljanja, tj. filozofija pomenutih metoda koje svoje korjene vuku iz poslijeratnog Japana i bez kojih se moderno poslovanje širom svijeta više ne može ni zamisliti.

Predavač / trener na ovom seminaru je bio Jasmin Valjevac, certificirani Six Sigma Black Belt (Crni pojas) trener i dugogodišnji konsultant iz oblasti upravljanja kvalitetom i metoda Lean / Six Sigma. On sa sobom pored iskustva rada i djelovanja u BH industriji donosi i iskustvo treniranja mnogih uglednih kompanija širom Evrope, prije svega Njemačke.

Targer E&C je ovim treningom pokrenuo svoje djelovanje u oblasti edukacija i treninga, te ujedno pokazao na koji način i pomoću kojih tema će, između ostalog, pružati podršku svojim klijentima na putu njihovih poslovnih uspjeha.